DIT DOET JACOTTE

'Waar zijt gij eigenlijk mee bezig?'

't Is een vraag dit ik iets te vaak krijg, en die ik nu kan beantwoorden met een eenvoudig linkje. Jupla. 

Hallo en welkom bij mijn portfolio.

Klik hier voor alle video's en hier voor alle copy

of scroll verder voor de highlights.

DIGITAL CREATIVE BIJ VRT

 

Zo van carrièreke switch doen, 't is niet simpel. Maar ik kan het iedereen aanraden. Na drie jaar verveling in de chemische sector raapte ik al mijn moed en breincellen bijeen en ging ik opnieuw studeren. Een half jaar later werk ik niet meer in de haven, maar in het epicentrum van de Vlaamse media: de VRT. Fokja. Na een stage van twee maanden, konden ze mij niet meer missen. Nu regel ik er de socials voor o.a. Radio 1 en Video Snackbar, zet ik videoproducties op poten (of statieven eigenlijk) en webmaster ik radio.be

WETENSCHAPSCOMMUNICATIE

Dat ik fan ben van wetenschapscommunicatie ligt voor de hand. Met een diploma chemie en een verleden als leerkracht en praktijkassistent, is wetenschap op een eenvoudige manier uitleggen eigenlijk een hobby geworden.

Met de start van mijn YouTube kanaal heb ik die klaslokalen en aula's ingeruild voor den online. Voor verschillende wetenschappelijke organisaties (WeGoSTEM, CoderDojo, Kinderuniversiteit,...) maakte ik vlogs en aftermovies. In mei 2019 deed ik het zelfs LIVE op een podium met publiek en al. En sinds september 2019 maak ik die wetenschapsvlogs ook op een ander: bij Weet Je Watt, een YouTubekanaal over STEM, in samenwerking met EOS Magazine en de Vlaamse STEM Olympiade. 

MODERATOR BIJ VRT

Al van bij het begin van de coronacrisis, eind maart 2020, zette Video Snackbar (waar ik meewerk aan socials en website) volop in op online seminars. Webinars dus. En door mijn ervaring als radio- en podcasthost (hieronder meer daarover) kreeg ik de digitale microfoon in m'n handen als moderator.

And I love it. 

HOST van mijn eigen PODCAST

 

Een beetje zoals dat met ons YouTubekanaal ging, besloten we pas na jaren van passief andere mensen aanhoren, om eindelijk zelf onze eigen podcast uit te brengen. En wij, dat zijn Tom en ik. Samenwonend, millennial en zonder blad voor de mond. Hij het klankbord, ik de stem, wij de Zotcast. Te beluisteren op Spotify, iTunes, andere podcastapps en hey - nu je hier toch bent - deze website! Klik hierboven op het tabje Zotcast en beluister niet alleen onze nieuwste baby's, maar bekijk ook extra video's, artikels en foto's.  

RADIOMAKER BIJ STUDIO BRUSSEL

In april 2019 kreeg ik de kans om twee uur vol te lullen op Studio Brussel. Ik werd - samen met 7 andere babbelaars - geselecteerd voor Studio Dada. Na een uitgebreid opleidingstraject mochten we ons eigen radioprogramma presenteren en trokken we naar de festivals. Deze zomer werkte ik mee aan audioreportages op Tomorrowland en presenteerden we ons eigen radioprogramma op de camping van Pukkelpop. 

Intussen werk ik ook als (online) redacteur bij Radio 1, waar ik onlangs een eerste reportage maakte. 

FRETTEN BIJ JONG KEUKENGEWELD

 

Van oktober 2018 tot augustus 2019 mocht ik me officieel een smaakpupil noemen. Een wat? Een smaakpupil! Jong Keukengeweld koos 10 getalenteerde foodies om een jaar lang online content te maken over de verschillende restaurants. We kregen elke een lijstje, kozen elke ons eigen medium en trokken op pad. Als Jacotte, de vlogger, koos ik uiteraard voor video. Met mijn partner Tom als muzikant maakten we muzikale odes voor elk restaurant. De ene al wat traditioneler dan de andere... 

©2019 by DoediesZot. Proudly created with Wix.com

Contact

Vragen? Opmerkingen? Een dikke vette roddel?
Stuur het onze richting uit met dit formulier of stalk ons op sociale media.