DIT DOET JACOTTE

'Waar zijt gij eigenlijk mee bezig?'

't Is een vraag dit ik iets te vaak krijg, en die ik nu kan beantwoorden met een eenvoudig linkje. Jupla. 

Hallo en welkom bij mijn portfolio.

Klik hier voor alles.

Of scroll verder voor de highlights.

DIGITAL CREATIVE BIJ VRT

 

Zo van carrièreke switch doen, 't is niet simpel. Maar ik kan het iedereen aanraden. Na drie jaar verloren lopen in de chemische sector, raapte ik al mijn moed en breincellen bij elkaar en ging ik opnieuw studeren. Een half jaar later werk ik niet meer in de haven, maar in het epicentrum van de Vlaamse media: de VRT. Fokja. Na een stage van twee maanden, konden ze mij niet meer missen. Nu regel ik er de socials en website voor o.a. Video Snackbar, Media & Culture Fast Forward en Radio 1. Bij die laatste hoor je me ook af en toe vertellen over de gekke dingen die er op het 't internet gebeuren. 

TIKTOK TOERISME

Ik kan niet de enige zijn die tijdens de lockdown aan het TikTokken ging. De social app is waanzinnig verslavend en bevat video's over werkelijk élk onderwerp. De tijd van louter playbacken en dansjes nadoen is al lang voorbij. 

Sinds augustus maak ik er ook zelf een reeksje over België. Aangezien de pandemie mijn reisplannen flink verziekte, heb ik mezelf uitgedaagd om élke Belgische gemeente af te vinken. Dat heet dan Discover Belgium. En dat heeft op twee weken tijd voor 6000 nieuwe volgers en 400k video views gezorgd.

Ja, ik sta er ook van te kijken.

WETENSCHAPSCOMMUNICATIE

Dat ik fan ben van wetenschapscommunicatie ligt voor de hand. Met een diploma chemie en een verleden als leerkracht en praktijkassistent, is moeilijke dingen op een eenvoudige manier uitleggen een tweede natuur geworden.

Met de start van mijn YouTube kanaal heb ik die klaslokalen en aula's ingeruild voor den online. Voor verschillende wetenschappelijke organisaties (WeGoSTEM, CoderDojo, Kinderuniversiteit,...) maakte ik vlogs en aftermovies. In mei 2019 deed ik het zelfs LIVE op een podium met publiek en al. En sinds september 2019 maak ik die wetenschapsvlogs ook op een ander: bij Weet Je Watt, een YouTubekanaal over STEM, in samenwerking met EOS Magazine en de Vlaamse STEM Olympiade. 

MODERATOR BIJ VRT

Al van bij het begin van de coronacrisis zette VRT Video Snackbar volop in op online seminars. Webinars dus. En door mijn ervaring als radio- en podcasthost (hieronder meer daarover) kreeg ik de digitale microfoon in m'n handen als moderator.

Smaakt naar meer!

HOST van mijn eigen PODCAST

 

Een beetje zoals dat met ons YouTubekanaal ging, besloten we pas na jaren van passief andere mensen aanhoren, om eindelijk zelf onze eigen podcast uit te brengen. En wij, dat zijn Tom en ik. Samenwonend, millennial en zonder blad voor de mond. Hij het klankbord, ik de stem, wij de Zotcast. Te beluisteren op Spotify, iTunes, andere podcastapps en hey - nu je hier toch bent - deze website! Klik hierboven op het tabje Zotcast en beluister niet alleen onze nieuwste baby's, maar bekijk ook extra video's, artikels en foto's.  

©2019 by DoediesZot. Proudly created with Wix.com

Contact

Vragen? Opmerkingen? Een dikke vette roddel?
Stuur het onze richting uit met dit formulier of stalk ons op sociale media.