Dit is

Doedieszot-05.png

DoediesZot is een verzameling van uit de hand gelopen hobby's. Ontdek wat we de afgelopen jaren al hebben uitgespookt!

Wetenschap op TikTok (Vlaamse STEM Olympiade)

De STEM Olympiade en Jacotte go way back. Al in 2019 maakten ze samen vlogs op YouTube om hun deelnemers warm te maken voor wetenschap en techniek. Maar waar zitten 10- tot 14-jarigen de dag van vandaag? Right, op TikTok. En zij dus ook. 

fototiktok2_edited.jpg

GENIE Nieuws (Uitgeverij Van In)

Jacotte haalt de interessantste wetenschapsfeitjes uit de krant en linkt ze aan de leerstof van het derde middelbaar bio, chemie en fysica. Ze krijgt hiervoor de hulp van meesterlijke videograaf Syroop. Samen maken ze GENIE Nieuws, een online videoreeks mét lesmateriaal voor Uitgeverij Van In.

GENIE Nieuws - Nobelprijs voor geneeskunde - Oktober 2021.mp4.00_00_15_14.Still001.jpg

Janssens Custom Guitars

Tom is al even een fervent gitarist en muziekliefhebber. Met een achtergrond in productontwikkeling was het kwestie van tijd tot hij met zijn eigen gitaarcollectie op de proppen zou komen. Et voilà: Janssens Custom Guitars

_Q9A3688.jpg

Virtuele host van de T&I Boost (VRT)

Een online event aan elkaar praten is één ding. Maar dat event ook nog eens in een green key mogen hosten, checkt toch een paar vakjes van Jacottes bucket list.

TIBoost-305-2.jpg

Sumo voor beginners (Sporza)

In 2018 vielen Tom en Jacotte halsoverkop voor Japan. De cultuur, het eten, de architectuur,... En ook de nationale sport: Sumo. Zes keer per jaar zit DoediesZot 15 dagen gekluisterd aan het tv-scherm terwijl gigantische mannen elkaar in het zand duwen. Naar aanleiding van de Olympische Spelen mocht Jacotte een videoscenario schrijven voor Sporza. 

7d014d0a-bfcd-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpeg

Soundtrack Maestro (Radio 1)

Vier componisten, één dirigent en één Annelies Moons. Da's Soundtrack Maestro, een podcast van Radio 1 en FilmFest Gent. En Jacotte? Zij mocht zich als redacteur vastbijten in filmmuziek en muziektheorie. 

soundtrack_maestro-12.png