©2019 by DoediesZot. Proudly created with Wix.com

DIT DOET JACOTTE

'Waar zijt gij eigenlijk mee bezig?'

't Is een vraag dit ik iets te vaak krijg, en die ik nu kan beantwoorden met een eenvoudig linkje. Jupla. 

Hallo en welkom bij mijn portfolio.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht

of scroll verder voor de highlights.

DIGITAL CREATIVE BIJ VRT CULTUUR

 

Zo van carrière switchen, 't is niet simpel. Maar ik kan het iedereen aanraden. Na drie jaar verveling in de chemische sector raapte ik al mijn moed en breincellen bijeen en begon ik terug te studeren. Een half jaar later werk ik niet meer in de haven, maar in het epicentrum van de Vlaamse media: de VRT. Fokja. Na een stage van twee maanden, konden ze mij niet meer missen. Nu regel ik er de socials voor o.a. LangZullenWeLezen en Radio 1, en zet ik videoproducties mee op poten (of statieven eigenlijk). 

RADIOMAKEN BIJ STUDIO BRUSSEL

In april 2019 kreeg ik de kans om twee uur vol te lullen op Studio Brussel. Ik werd - samen met 7 andere babbelaars - geselecteerd voor Studio Dada. Na een uitgebreid opleidingstraject mochten we ons eigen radioprogramma presenteren, werden we geëvalueerd en mochten we opnieuw in actie schieten. Dit keer op de festivals. Deze zomer werkte ik mee aan audioreportages op Tomorrowland en presenteerden we ons eigen radioprogramma op de camping van Pukkelpop. 

WETENSCHAPSCOMMUNICATIE

Dat ik fan ben van wetenschapscommunicatie ligt voor de hand. Met een diploma chemie en een verleden als leerkracht en praktijkassistent, is wetenschap op een eenvoudige manier uitleggen eigenlijk een hobby geworden.

Met de start van mijn YouTube kanaal heb ik die klaslokalen en aula's ingeruild voor den online. Voor verschillende wetenschappelijke organisaties (WeGoSTEM, CoderDojo, Kinderuniversiteit,...) maakte ik vlogs en aftermovies. In mei 2019 deed ik het zelfs LIVE op een podium met publiek en al. En sinds september 2019 maak ik die wetenschapsvlogs ook op een ander: bij Weet Je Watt, een YouTubekanaal over STEM, in samenwerking met EOS Magazine en de Vlaamse STEM Olympiade. 

FRETTEN BIJ JONG KEUKENGEWELD

 

Sinds oktober 2018 mag ik me officieel een smaakpupil noemen. Een wat? Een smaakpupil! Jong Keukengeweld koos 10 getalenteerde foodies om een jaar lang online content te maken over de verschillende restaurants. We kregen elke een lijstje, kozen elke ons eigen medium en trokken op pad. Als Jacotte, de vlogger, koos ik uiteraard voor video. Met mijn partner Tom als muzikant maakten we muzikale odes voor elk restaurant. De ene al wat normaler als de andere...