Reisjes in 2018

Het einde van 2018 nadert en je weet wat dat betekent: lijstjestijd! Daarom schenk ik jullie, bij wijze van kerstcadeau, mijn lijstje met meest memorabel reismomenten van 2018!

Toen er een beest uit mijn eten kroop

In januari trok in naar de Filipijnen, op zoek naar avontuur en warm weer. Ik kreeg beide, maar toch niet helemaal zoals ik verwacht had. Van de kakkerlak in de douche, tot het slapen op een onbewoond eiland en de beesten die maar uit mijn eten bleven kruipen. Het zullen waarschijnlijk de alcoholverslaafde groep en de incompetente gids geweest zijn die de reis een zure nasmaak gaven, maar dat mijn lijf en mijn kriebels het niet hebben voor tropische bestemmingen, is ook weer bewezen.

Toen ik niet kon zwijgen over Japan

Wie mij volgt op eender welke sociale media, zal het waarschijnlijk wel gemerkt hebben: ik ben naar Japan geweest in 2018. Niet alleen heb ik een hele reis lang (de meest hilarische) instagramstories naar jullie hoofd gekegeld, ik heb er achteraf ook elf video's over gemaakt. ELLUF. Inclusief een videoclip en een podcast. En dan vergeet ik nog de poopin cockin video met Syroop, op zijn kanaal. Het ging zelfs zover dat ik op den duur abonnees aan het verliezen was.

Hoe dan ook was Japan een van de graafste landen die ik ooit heb bezocht en heb ik tot halverwege oktober een gapend gat in mijn hart gevoeld. Heimwee naar een land waar je maar tien dagen bent geweest, het kan dus.

Toen ik werd uitgescholden door een Koreaans viswijf

Dat we in die veertien dagen Azië ook naar Zuid-Korea zijn geweest, is je misschien wél ontgaan. Het was daar ook niet super tof en dan is het minder leuk om daar video's over te maken. Geen zorgen, er is nog een uitgebreide vlog op komst, want we hebben er - hoe stom het er ook was - wel gefilmd, maar dit verhaal wil ik je alleszins al geven: ik werd uitgescholden door een Koreaans viswijf. 't Is te zeggen, toen ik vers opgedoken zeevruchten van haar wou kopen, joeg ze mij weg met een 'kkssssht' die je alleen bij straathonden en muggen gebruikt. Na een halve week buigende en breedlachende Japanners, is dat een behoorlijk koude douche.

Die daar in haar roze pull, 't was zij die 'ksssht' zei.

Toen ik even van sociale media verdween

Eind 2018 nam ik, na zes maanden onafgebroken doorwerken, opnieuw vakantie. Deze keer trok ik, samen met Tom, naar Malaga. Niet om gekke toeristische dingen te doen, gewoon om eens een paar dagen van alle heisa te ontsnappen. En dat liep met matig succes. Ik kwam niet ontspannen terug, integendeel. Al na anderhalve dag Malaga was ik bored off my ass. Ik had niets gepland, ik had geen camera bij en ik heb mijn sociale media een week lang niet aangeraakt, zoals ik mezelf had voorgenomen, maar vree plezant was dat nu ook weer niet. Het eten daarentegen was wel in orde. Dik in orde.

Toen ik geen plannen had voor 2019

En zo is het eind december 2018 en heb ik weer een mooi reisjaar achter de rug. Voor het eerst heb ik echter nog geen plannen voor 2019. Integendeel. Ik ben op het punt gekomen dat ik gewoon geen tijd heb om op reis te gaan. Van nu tot juni heb ik elke week wel minstens iets te doen. En dat is ook fijn. In 2019 is het misschien eens tijd om maar drie maanden op voorhand te beginnen plannen, in plaats van een jaar (of langer *kuch* Japan *kuch* 13 maanden op voorhand).

We zien wel wat volgend jaar brengt. Misschien gaat die tab Travel iets volledig anders worden. Ik maak er mij alleszins niet druk over. Wat er ook op mijn pad komt, 2019 wordt het jaar van DoediesZot.