Terugblik Dinsdag: Montreal | Td1

Hey hallo, welkom bij de eerste editie van Terugblik Dinsdag: mijn portie goeie moed op dinsdagmiddag. Vandaag blik ik terug op een van mijn favoriete wereldsteden.

Vanaf vandaag start ik de reeks: Terugblik Dinsdag. Beloven dat ik elke week met een Td afkom, zou ambitieus zijn (en zoveel reisverhalen heb ik nu ook weer niet), maar ik doe mijn best.

Td wordt een reeks blogpostjes waarin ik - bij gebrek aan nieuwe reisplannen - terugblik op oude avonturen. Deze week keren we terug naar 2017, toen Tom en ik naar Canada trokken. We bezochten Toronto en Quebec met de trein (goed voor 1600 km treinpret), we sjeezden over een waterval, we zagen walvissen vanop een wilde zodiac, maar deze keer blik ik terug op de stad waar onze reis begon en helaas ook eindigde: Montreal.

Favo Foto Spots

Montreal is een wereldstad middenin de Canadese natuur en daar hoort uiteraard een waanzinnige skyline bij. Die kan je het beste zien op twee unieke locaties: Ile St. Hélène en de Mont Royal.

Op Ile St. Hélène vind je, naast een machtig uitzicht op Montreal, ook de futuristische koepel van het Biosphère museum en La Ronde, de Canadese locatie van Six Flags.

De Mont Royal vind je aan de andere kant van de stad en is een groot park op de heuvel waar Montreal naar vernoemd is. Dat dit park ontworpen is door de man die ook Central Park vorm gaf, merk je meteen wanneer je de brede paden naar boven wandelt richting Chalet de Mont Royal. De klim is pittig, maar het fenomenale uitzicht is het allemaal waard.

Favo Food Spots

Toegegeven, lekker eten is de rode draad van elk van mijn reizen en bij Canada was dat niet anders. Of je nu gaat voor Poutine, Smoked Meat Sandwiches of gewoon een bagel (die blijkbaar meer van Montreal is dan van New York), lekker is het altijd. Als je van cocktails houdt, is de Caesar cocktail (de Canadese versie van een Bloody Mary) een aanrader. Meer fan van desserts (of dessaaar zoals ze dat hier noemen)? Dan is een beavertail bij Queues de Castor een absolute must.

Favo Festive Spots

De wereld is meer dan mooie foto's en lekker eten, vandaar geef ik jullie bij wijze van afsluiter nog een paar van mijn favoriete plekken in Montreal waar je je zo feestelijk als je zelf wil kan bezig houden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de Place des Arts in het centrum van Montreal. Niet alleen kan je hier al je culturele wensen vervullen, maar de sfeer op dit plein is elke keer op en top! Dans tussen fonteinen, doe een terrasje tussen de locals of haal je innerlijke kind boven op een van de 21 schommels.

Nog meer sfeer vind je in de Quartier des Spectacles, de wijk rond metrostation Berri-Uqam, waar je onder een kilometerlange regenboog kan paraderen of gezellig iets kan drinken in de Jardins Gamelin, een cosy zomerbar. Check zeker de website van Quartier des Spectacles voor updates!

Geen fan van feestjes? I get you. En Montreal snapt dat ook. Aanschouw: Atwater Market, een overdekte hipstermarkt, aan het Lachinekanaal. Kom hier een beetje chillen langs of óp het water, koop een paar lokale lekkernijen en geniet op jouw manier van deze machtige stad.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips.

Stuur ons een virtueel kaartje met de hashtag #doedieszot als je bij een van deze toppers geraakt en maak ons (en heel het internet) lekker jaloers.

Tot de volgende!

xoxo Jacotte