Budapestcast - Zotcast #12

Bijgewerkt op: 26 mei 2020

Eind januari maakten Tom en ik een citytripje naar Budapest en ons opnametoestel mocht mee. Het resultaat? Een podcastvlog.


Dus hup: luister HIER!Spoilers

Spoilers

SpoilersDus wat is daar de moeite?

Je hebt ons een half uur horen leuteren over Budapest en je wil een recap? Say no more. Dit waren onze highlights:


1. De Citadel

In Buda, vlak aan de Donau kan je heel ver klimmen naar een heel underwhelming stenenmassa. Maar als je er met je rug naar staat, zie je heel Budapest. En da's de klim best wel waard.


2. Palpatine met een pen

Als je into thermen bent, dan kan het wel eens zijn dat je vlakbij het beruchte Anonymousstandbeeld komt, onderweg naar de Széchenyi thermen (de populairste, naar't schijnt). Vergeet niet om zijn pen aan te raken. Met je volle vuist als je kan.


3. Hop On Hair - Don't Care

Zo van dat Hop On Hop Offen, ik was daar wreed tegen. Tot we het in New York deden en dat echt super tof vonden. Ik twijfel nog of ik het in Budapest de moeite waard vind... Zelfs de extra dingetjes zoals de gegidste wandeling (die écht gratis was, pas of niet), het boottochtje (op een brak schip) en het ticket voor het Selfie Museum (wtf zelfs) kunnen mij niet helemaal overtuigen.

4. Hipsterbingo

Eat shit, Berlijn. De echte hipster zit in Budapest. Want rond de grote Synagoge vind je alle winkels, restaurants en bars die je hipsterhart sneller doen slaan.
5. een streekgerechtje

Lángosh: een platte, pizzavormige, zoute smoutebol. Vettig, zeker. Maar ook wel lekker eigenlijk.

Kürtőskalács: ook wel chimney cake genoemd, eigenlijk zo'n hoorntje met pudding, maar dan zonder pudding. Ik miste de pudding.


6. Selfie World

Ik heb helaas de Smile Safari gemist in Brussel, maar ik ben er - met alle foto's die ik ervan gezien heb - bijna 100% zeker van dat het beter was dan Selfie World. Oh jee.


Bedankt voor het luisteren!

xxx

Jacotte