Jong Keukengeweld - Zotcast #13

Bijgewerkt op: 26 mei 2020

Het is maart en dat wil zeggen: Jong Keukengeweldtijd! Goedkoop gaan eten bij de crème de la crème van de jonge chefs? Wij mochten het een heel jaar doen als smaakpupil. En dat was niet altijd een piece of cake.



Dus hup: luister HIER!



Spoilers

Spoilers

Spoilers





Ons avontuur met Jong Keukengeweld: een overzichtje


Alles begon toen we in september een wel heel leuk telefoontje kregen. En dat na onze auditie met 'De Voedselvertaler', een video waarin we een poging deden om smaak in beeld te brengen. Diep.



En toen was er nog een telefoontje. Of we op zondagmiddag in Antwerpen konden zijn. Met de VTM erbij.



Na de pre-vuurdoop, was er dan de echte echte vuurdoop bij Wilford T. Met de T van 't aperitief en 't dessert.



Bij elk restaurant hebben we de website geraadpleegd op zoek naar inspiratie voor een nummer en een video. Maar voor L'Histoire 32 was het adres al voldoende.



De eerste vraag die we stelden aan Nathan Van Echelpoel was "Is het Nathan of Nathan?" Het bleek Nathan te zijn. Jammer, want het nummer 'Nathan' was al opgenomen.


En toen werd het emotioneel in de podcast, want we ontdekten live dat een van onze favorieten niet meer is: restaurant Signatuur in Hoogstraten. Ondertussen hebben we zwaar research gedaan en chef Bart is vollenbak bezig met Signatuur 2.0, IN ANTWERPEN, dat eind 2020 zijn deuren opent. Eind goed al goed.



Geen buikspek bij Mistinguett. Wel orgaanvlees *tumtumtuuuum*.

Lekkerder dan het klinkt, echt waar!


En toen mocht ik op stap met Femke Vandevelde, een échte food recensent. Zij pende alles neer met woorden en zo. Ik uitte mijn bevindingen in videoformaat. En samen stonden we in De Morgen. Gesjellig.



We zijn er nog niet hoor. Want het werd zomer (piwupiwupiwiwiwuuu) en we konden ineens met de velo. Pracht plan bij goed weer. Nat plan bij té goed weer. En zo ontstond de zweterige video over Vos.


Hoogtepunt van elk etentje? Brood. Altijd brood. Wij baadden dan ook blijdschap bij het ontdekken dat Woestyne niet 1, maar 2 soorten brood op ons broodbordjes bood. Bangelijk.


En dan komen we - eindelijk - bij de laatste video. Eentje waarbij we al die research konden bundelen tot een waar stappenplan. Want hoe overleef je zo'n Jong Keukengeweld etentje eigenlijk? We illustreerden het bij Gustatif.



Dat was een serieuze boterham.

Bedankt voor het luisteren!

xxx

Jacotte