SPACE FILES - Zotcast #25

Tom is fan van de ruimte. En na dertien weken zagen, heb ik eindelijk toegegeven. Deze zotcast mag hij - voor een keer - eens helemaal de space nerd uithangen. Excuses alvast.


Dus hup: luister HIER.


De eerste commerciële raket met bemanning

...is vorige maand met succes naar het ISS gevlogen. En dat zag er zo uit. En dat heb je waarschijnlijk al gezien. Maar toch. Kijk nog maar eens.


De SPACE Elevator

Tom is fan van Kurzgesagt en ik eigenlijk ook. Op een duidelijke én mooie manier leggen ze moeilijke begrippen uit. Zoals de ruimtelift bijvoorbeeld.


Nog zo'n interessant YouTuber: Isaac Arthur. 👇

Interstellar, de wetenschappelijke simulatie

't Is echt waar: er is een wetenschappelijke publicatie gekomen uit de film Interstellar. En je kan die hier lezen, als je je echt niet kan inhouden.

En over publicaties gesproken, dit is het onderzoek van Angelique Van Ombergen in't kort:


Hoe redden we de planeet?

Als we al met 85% minder waren, is alles opgelost. Of dat vindt Bill Burr er toch van.


Mark Peeters <3

Wie kent hem niet? De gekke maanman met z'n gele borden en z'n zwemshort.

Zijn flyers waren het hoogtepunt van elke dag op unief. En nu ik niet meer elke dag op unief ben (wie wel, na z'n afstudeersel?) heb ik ontdekt dat de man ook een blog heeft. GENIET.

The Fallen Astronaut

Iemand die wél geloofde in de maanlanding, was Belgisch kunstenaar Paul Van Hoeydonck. Hij kreeg zijn kunst - als enige voorlopig - op de maan. Maar dat eindigde minder spectaculair dan gehoopt. Check de docu op Amazon Prime!


Bedankt voor het luisteren en tot dinsdag!

xxx

Jacotte