Waarom word ik niet zat op oudejaar?

December 20, 2018

 

Als er een ding is dat we goed kunnen deze tijd van't jaar, dan is het wel eten en drinken. En goed eten is noodzakelijk, want met een goeie fond word je minder snel zat. Toch?

 

Vanavond smijten we met z'n allen de beentjes los om het nieuwe jaar in te feesten. Maar eerst schuiven we diezelfde beentjes onder tafel voor een rijkelijke feestmaaltijd. Of een rijsttafel van de Chinees. Dus geen zorgen als je vanavond te veel drinkt: jouw goed gevulde maag vangt dat allemaal wel op! Toch?

 

Wel nee...

 

Je kan de opname van voedingsstoffen beschouwen als een wachtrij. Na een uitgebreid diner zie je dus de aperitief, de ovenhapjes, de gevulde kalkoen en een dik stuk ijstaart netjes achter elkaar aan de kassa staan. Als je daar nu nog een pint of vijf bij neemt, dan zullen die braaf achteraan aansluiten. Pas van zodra jouw pintjes aan de beurt zijn, zal de alcohol opgenomen worden in de bloedbaan, met alle onnozele effecten van dienst (#opdetafeldansen #huhwaarzijnmijnvrienden #dronkentelefoontjesnaarjeex). 

 

Het komt er dus op neer dat je niet minder zat wordt, maar gewoon uitgesteld. En heel plots. Als een gezellige vrijdagavond met vrienden een vintage VW is, dan is uitgaan met een volle maag een Ferrari die eerst nog even moest gaan tanken. 

 

Zo, drie funny hashtags, twee geniale analogieën en één belangrijke boodschap later weet je het dus hé: fondkes zijn oké, maar onderschat de Ferrari niet.

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2019 by DoediesZot. Proudly created with Wix.com

Contact

Vragen? Opmerkingen? Een dikke vette roddel?
Stuur het onze richting uit met dit formulier of stalk ons op sociale media.